Corona-update Nieuws van de voedselbank

Cruciale beroepsgroep
Van het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft Voedselbanken Nederland de bevestiging gekregen dat voedselbanken onderdeel zijn van de levensmiddelensector in het kader van de Cruciale beroepsgroepen voor corona.
In het eventuele geval van een complete lockdown kunnen wij onze werkzaamheden voortzetten.Het betekent ook dat kinderen van vrijwilligers naar school mogen.

We zien in diverse berichten dat er onduidelijkheid is over het gebruik van handschoenen en mondkapjes.

Ons advies:

  • Draag geen latex handschoenen maar was je handen regelmatig met (desinfecterende) zeep. Gebruik tussendoor desinfecterende gel. Dat geeft de beste bescherming. Handschoenen geven schijnzekerheid.
  • Draag ook geen mondmaskers. Het RIVM adviseert alleen mondmaskers voor medisch personeel.
    Het dragen van de mondmaskers lijkt in de openbare ruimte geen meerwaarde te hebben boven een
    goede hoest- en handhygiëne en het bewaren van tenminste 1,5 meter afstand tot andere personen.

Dus wij werken zonder mondmasker, zonder veiligheidsbril, zonder handschoenen maar houden wel 1,5 meter afstand, wassen onze handen regelmatig, hoesten in de elleboog en blijven weg als we grieperig of verkouden zijn.

Vergunning voor de verbouwing afgegeven 14 april
Ook dat gaat gewoon door en de vergunning voor de verbouwing van het centraal magazijn van Goed Ontmoet is eindelijk losgekomen, meer nieuws hierover wordt apart gecommuniceerd.

Mercedes bakwagen
Garagebedrijf Jan van den Heuvel gaat kijken wat er mogelijk is om de veiligheid te verbeteren:

  • afrolbeveiliging laadlift mogelijk?
  • vloer versteviging met evt. stalen plaat
  • stangen controleren, wellicht te lang? Wanden voldoende stevig?

Dit naar aanleiding van de val van Anton Meurs, met wie het buitengewoon goed gaat, hij wilde alweer komen kijken, maar in verband met Covid 19 is hem verteld beter even weg te blijven.

Voedselverwerving
Veel donaties van levensmiddelen maken het nog steeds mogelijk dat we elke week een volledig pakket aan onze klanten kunnen verstrekken. Ook veel financiele donaties gekregen waardoor straks bij een toename van klanten toch door kan worden gegaan. Onze dank daarvoor!

Vrijwilligers
Nog steeds zijn er veel mensen die willen inspringen als onze vrijwilligers even moeten afhaken, daar maken we dankbaar gebruik van en voor die mensen een dikke duim! Ook onze eigen vrijwilligers blijven doorgaan zolang het verantwoord is, in een woord: geweldig. Ook zij verdienen een grote pluim!

Klanten
Er is nog geen toename van klanten geconstateerd terwijl we dat wel verwachten maar dat kan nog komen. Als heel vervelend neven effect van de crisis worden mensen ontslagen, gaan bedrijven failliet en het kan niet anders of er zijn er die een beroep op de voedselbank gaan doen. Ze zijn welkom.