Voedselbank Goed Ontmoet blij met donatie

Jack van Miert (links) ontvangt een cheque uit handen van Ferry Samuels

Voedselbank Goed Ontmoet heeft een cheque van 1500 euro overhandigd gekregen van Ferry Samuels van Eco-Point International en Harry Filon van Duurzaam Repareren. ,,Dit bedrag komt heel goed van pas.”

Het bedrag had Eco-Point vorig jaar als winnaar van de Rob Insinger Duurzaamheid Award 2018 in Noordwijk ontvangen.

Eco-Point ontwikkelt al 25 jaar ecologisch afbreekbare reinigingsproducten uit herwinbare grondstoffen zoals restmaterialen van suikerbiet, mais, kokosnoot, raapzaad.

De cheque werd overhandigd aan interim-voorzitter Jack van Miert van Goed Ontmoet, de voedselbank voor de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen, Halderberge en Woensdrecht.

Oplossing

De ingezamelde producten worden wekelijks verdeeld over bijna 400 huishoudens. Van de klanten mag worden verwacht dat ze op enige termijn zullen meewerken aan het vinden van oplossingen van hun financiële problemen. Bij de voedselbanken noemen ze dat: ‘Geen pakket zonder traject’.

Twee keer per jaar worden de gezinnen daarom door interim-voorzitter Van Miert geïnterviewd. Er wordt dan gekeken of ze nog in aanmerking komen voor een pakket.

Bestuurslid Peter Schepers, coördinator voedselveiligheid, zegt blij te zijn met de donatie van 1500 euro. ,,Dat bedrag komt goed van pas. We hebben onlangs een tweede auto gekocht en de pot is ver leeg. Jaarlijks hebben we ruim 100.000 euro nodig voor de organisatie. Aan dat bedrag komen we via subsidies van de gemeenten en via donaties van onder anderen serviceclubs, banken en kerken. Dat geld gebruiken we niet voor het aankopen van voedsel. Dat krijgen we gratis, van supermarkten, bakkers en andere bedrijven. Van een bedrijf uit Rotterdam krijgen we zuivelproducten.”

Het aantal klanten dat gebruik maakt van de voedselbank is volgens Schepers de laatste jaren vrij stabiel.

Bron: BN/DeStem