Voedsel schenken

Voedselbanken kopen geen eten maar zamelen voedseloverschotten in. Veelal voedsel dat anders vernietigd zou worden. Met het voedsel dat gedoneerd wordt helpen de voedselbanken momenteel zo’n 5% van huishoudens die in armoede leven. We helpen alleen de allerarmsten.

Er leven in Nederland meer dan 1,2 miljoen mensen onder de armoedegrens. We zouden graag meer mensen helpen. Om dit te bereiken hebben we structureel meer voedsel nodig. We streven ernaar om wekelijks een gevarieerd pakket samen te stellen van ongeveer 25 producten, afgestemd op de grootte van het gezin.

Al het voedsel dat de voedselbank uitdeelt, wordt geschonken. Heeft u producten over? Schenk ze aan de voedselbank. Het schenken van (houdbare) levensmiddelen en producten voor huishoudelijke en persoonlijke hygiëne kan door zowel particulieren als producenten en distributeurs van levensmiddelen en producten. Voor alles geldt: mits de verpakking onaangebroken is en de THT /TGT datum correct is c.q. de producten 100% kwalitatief goed zijn.

Grote hoeveelheden
Grotere hoeveelheden levensmiddelen kunnen na overleg en op afspraak ook door Voedselbank GoedOntmoet worden opgehaald. Bedrijven kunnen hierover contact opnemen via het e-mailadres info@goedontmoet.com of telefoonnummer 085-2101750. De vraag wordt door de afdeling voedselverwerving verder behandeld.

Gevraagd
Er is bij Voedselbank GoedOntmoet behoefte aan de volgende producten:

  • Aardappelen
  • Houdbare magere of halfvolle zuivelproducten
  • (20+) Smeerkaas
  • Houdbare levensmiddelen zoals koffie, thee, pastasaus, blikjes vis, rijst, vleesconserven, groente of fruit in blik of pot, volkorenpasta, couscous, zilvervlies- of meergranenrijst
  • Peulvruchten uit blik of pot (bijvoorbeeld: bruine/witte/kidney bonen, linzen, kikkererwten), Olie etc.
  • Hygiënische producten zoals shampoo, waspoeder, deodorant, tandpasta, toiletpapier etc.
  • Verse groenten en fruit
  • Eieren

Voor levensmiddelen geldt de volgende voorwaarde:

“Mits de verpakking onaangebroken, en de THT /TGT datum correct is”.

Als u als particulier voedsel wilt schenken, dan kunnen wij dit alleen in ontvangst nemen bij de locatie in Bergen op Zoom (Abraham de Haanstraat 14, 4624 HX Bergen op Zoom).