Hoe werkt het?

Aanmelding

  1. Aanmelden dient persoonlijk te gebeuren.
    Let op: u moet zich aanmelden bij het uitgiftepunt in de gemeente waar u woont.
    Bekijk onze locaties ›
  2. Na aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. U krijgt een brief mee, waarin staat welke papieren nodig zijn voor dit gesprek.
  3. Tijdens het gesprek worden uw gegevens door een intaker getoetst op basis van landelijke criteria. U krijgt meteen te horen of u in aanmerking komt.


Uitgifte / Ophalen voedselpakket

De uitgifte van voedsel is elke week op een vaste dag en een vaste tijd. Die tijd wordt met u afgesproken. Bij het ophalen van voedsel meldt u zich. Daar wordt genoteerd dat u er bent. Afhankelijk van uw gezinsgrootte wordt daarna uw pakket samengesteld. We raden u aan onderstaande aandachtspunten vooraf goed door te nemen.

Wat moet ik meenemen?
Neem twee tot vier grote tassen mee. Die heeft u nodig om het voedsel in te doen. Neem ook een geldig identiteitsbewijs mee. Als u geen geldig identiteitsbewijs kunt laten zien, kunnen wij geen voedselpakket uitgeven.
Ik kan niet komen. Wat nu?
Als u geen pakket ophaalt of als iemand anders het pakket voor u meeneemt, moet u dat vooraf melden. Dat kan per telefoon op de dag van het afhalen op vaste tijden (de tijden en telefoonnummers kunt u vinden op deze pagina ›) Geef aan degene die uw pakket ophaalt uw pasje of ID mee, of een kopie ervan. Het is niet de bedoeling dat u een sms-bericht of WhatsApp stuurt of een voicemail inspreekt. Deze worden niet beantwoord.
Wat gebeurt er als ik me vergeet af te melden?
Als u 2x zonder bericht uw pakket niet komt ophalen, krijgt u de volgende keer geen voedselpakket. U moet dan eerst weer een gesprek hebben. Daarvoor moet u zich opnieuw aanmelden. Ook als u zonder afmelding niet op een gesprek komt, krijgt u geen voedselpakket meer.
Hoe lang krijg ik een voedselpakket?
Soms is duidelijk dat u maar voor een korte periode voedselhulp nodig heeft. Bij elk gesprek bekijken we opnieuw uw inkomsten en uitgaven. Ook bespreken we dan wat u kunt doen om zo snel mogelijk weer zelf voor uw voedsel tekunnen zorgen.

Als de maximale termijn van 3 jaar is verstreken, houdt het verstrekken van voedsel op. Wij bespreken dat vooraf met u. Wilt u zich opnieuw aanmelden, dan geldt een wachttijd van 2 jaar.
Kan ik voedsel kiezen?
Er valt weinig te kiezen. We zijn afhankelijk van wat we aangeboden krijgen en dat verdelen we zo eerlijk mogelijk.

Als u bepaalde producten niet wilt of als sommige producten niet geschikt zijn voor u (bijvoorbeeld wegens een allergie), laat die dan bij de voedselbank. Wij kunnen dan iemand anders er blij mee maken.