Voedselbank verhuist naar nieuwe ruimte binnen de voormalige Pius X school aan de Edisonlaan in Roosendaal

Woensdag 9 maart 2022 opende wethouder Klaar Koenraad om 13.30 uur de nieuwe ruimte voor de Voedselbank in de Pius X aan de Edisonstraat in Roosendaal. Daarmee wordt een volgende stap gezet in de realisatie van het concept ‘Warm onthaal’ in de Pius X. Dit in het kader van de bestaanszekerheidsaanpak in de gemeente Roosendaal.

Het uitgiftepunt in Roosendaal van Voedselbank Goed Ontmoet is één van de zes uitgiftepunten in West-Brabant en Tholen. De interne verplaatsing van de Voedselbank maakt het mogelijk de centrale hal straks als ontmoetingsruimte voor alle klanten en vrijwilligers van de diverse gebruikers van Pius X in te richten. Twee ruimtes van Pius X zijn speciaal voor de Voedselbank aangepast en geklimatiseerd. Daarmee wordt de wekelijkse voedseluitgifte aan de ruim 100 huishoudens nog veiliger. Ook is de ruimte bedoeld om meer dagdelen per week open te kunnen gaan. Wethouder Klaar Koenraad; ik ben enorm blij met deze stap en trots hoe we het concept ‘Warm onthaal’ steeds meer terug zien in Pius X. Door het openen van de Voedselbank in Pius X helpen we niet alleen de klanten maar ook de vrijwilligers omdat het praktischer ingericht is. Daarnaast wordt het voor de inwoners op deze manier makkelijker gemaakt om elkaar te ontmoeten binnen verschillende initiatieven in Pius X. Ook de vrijwilligers zijn blij met de afsluitbare ruimte in Pius X. “De vaste opstelling maakt het werk een stuk gemakkelijker en er kan meer aandacht aan de klanten worden geschonken” aldus Arie Moerman, die als floormanager de wekelijkse uitgifte van de pakketten in goede banen leidt en zorg draagt voor de begeleiding van de vrijwilligers.

“We zoeken voor de inrichting nog occasion koel- en diepvriesvitrines en winkelschappen want dan kunnen we de logistiek van het uitgiftepunt nog efficiënter maken. Dus als er nog supermarkten of bedrijven zijn die ons willen helpen, dan houden we ons graag aanbevolen” zegt bestuurslid logistiek en voedselveiligheid, Ton Ringersma. Naast uitgifte van voedselpakketten worden in twee nieuwe spreekkamers door de intakers van de Voedselbank gesprekken met de klanten gevoerd. De Voedselbank in Roosendaal is woensdagmiddag van 13.00 -14.30 uur geopend. De openingstijden worden als dat logistiek mogelijk is, mogelijk nog uitgebreid.